15 Eylül 2011 Perşembe  

ASANSÖRLERiN iÇ KAPILARININ OLMASI GEREKLi(Asansör Yönetmeliği:3.1. Asansör kabinleri, havalandırma açıklıkları haricinde sabit tavan ve taban dahil olmak üzere tam boy duvarlarla tamamen kapalı olmalı ve tam boy kapıları olmalıdır) + PERiYODiK KONTROLler ! ! ! (B.Candemir'in notu)

5 yıldızlı otelde akıl almaz ölüm

Antalya’nın Alanya ilçesindeki bir otelde garson olarak çalışan üniversite öğrencisi genç, asansörle zemin kata inmeye çalışırken ön tarafı kapıya takılan ekmek taşıma arabasının başına çarpması sonucu boynu kırılarak öldü.


Alınan bilgiye göre, Okurcalar beldesindeki 5 yıldızlı otelde garson olarak çalışan üniversite öğrencisi Hüseyin Çiçek (23), tekerlekli ekmek taşıma arabasıyla asansöre bindi.

Ön tarafı asansörün kapısına(Bu kapı yönetmelikte "durak" kapısı olarak tanımlı) takılarak yukarı kalkan ekmek arabası, Çiçek’in başına çarptı.

Yaralanan Çiçek, ambulansla Side Anadolu Hastanesine kaldırıldı. Boynunun kırıldığı tespit edilen Hüseyin Çiçek burada hayatını kaybetti.

Çiçek’in cesedi, Antalya Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından Mersin’e gönderildi.

Aksaray Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği 2.sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen gencin yakınları, otelin konuyla ilgili olarak kendilerine bilgi vermediği ve olayda ihmal bulunduğu iddiasıyla dava açacaklarını bildirdi.

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/5-yildizli-otelde-akilalmaz-olum/gundem/gundemdetay/15.09.2011/1438938/default.htm 'den alınmıştır